Tipy na anime: Berserk

Zasazení do temné středověké doby, intriky, zrada a násilí… Berserk je japonská manga, kterou napsal a nakreslil Kentaro Miura. Poprvé byla publikována v roce 1989 a stala se jedním z nejuznávanějších a nejvlivnějších temných fantasy příběhů v japonském manga světě. Manga Berserk se odehrává v epickém, temném a násilném světě, plném intrik, akce a silných emocí. Sám mám doma prvních 11 svazků mangy a rozhodl jsem se vám představit její anime adaptaci z roku 1997, kterou se dokonce inspirovaly takové tituly jako je Dark Souls.

Black Swordsman

Anime Berserk zasáhlo obrazovky v roce 1997 a ihned získalo obrovskou popularitu. S jeho temným a epickým příběhem, složitými postavami a akčními scénami se Berserk stal jedním z nezapomenutelných anime titulů, který vstoupil do srdcí fanoušků po celém světě.

V Berserku sledujeme osudy Gutse, osamělého a neohroženého bojovníka s ohromným mečem, který putuje krajinami, zanechávaje za sebou hory mrtvol. Gutsova minulost je obestřena záhadami, ale jeho schopnosti v boji jsou nezpochybnitelné.

Na svých cestách potkává Guts charismatického Griffitha, vůdce elitního a tajemného vojenského oddílu, známého jako Band of the Hawk. Guts je přitahován Griffithovým cílem – stát se králem a ovládnout svět. Společně procházejí zkouškami a výzvami, přičemž Guts nachází místo, kde může patřit.

Berserk vyniká rozmanitými a komplexními postavami. Vedle Gutse a Griffitha tu jsou i další členové Band of the Hawk, včetně charismatické Casky, věrného Judeau a loajálního Rickerta. Každý z nich přináší do příběhu svůj jedinečný příběh a osobnost, což pomáhá vytvořit hlubší a poutavější narativ. Pokud máte rádi toto zasazení a spíš temnější styl, anime Berserk bude pro vás nezapomenutelný zážitek… Jen se obloukem vyhněte adaptaci z roku 2016.

X