Get To The Orange Door –⁠ Recenze

Rád bych vám dnes představil doslova střílečku z neonového pekla. Už jste slyšeli o hře s názvem Get To The Orange Door od vývojáře Andrew Smithe? Jestli ne, tak se pohodlně usaďte a dávejte pozor.

@Techraj

Ještě než se pustíme do popisku a recenze titulu, tak chci moc poděkovat vývojářům ze společnosti Arcade Coins za poskytnutí hry k recenzi a doufám, že se bude dařit i v dalších projektech.

GTTOD vám rozproudí krev

O co vlastně v Get To The Orange Door jde? Je to vcelku jednoduché. Musíte najít oranžové dveře. Tak to je brnkačka ne? Ale co když vám prozradím, že cestou na vás čekají hordy nepřátel, kterým musíte ustřelit hlavu a proskákat se všemi možnými i nemožnými překážkami, abyste dosáhli svého cíle? To už zní zajímavě, nebo se snad pletu?

@Techraj

Epileptici by to zapínat neměli

Velkou zajímavostí celé hry není vůbec její hratelnost, která je běžná u téměř každé střílečky, ale její vzhled. Místo temných koutů na vás bude čekat prostředí, které přímo překypuje světelnou laser show. Jak jde poznat z fotek, tak GTTOD je doslova neonové peklo. Barva střídá barvu a s rychlostí, jakou se jako postava pohybujete, by se mohl stydět i stroboskop. Ze začátku to může být dost otravné, protože mě osobně z toho bolely oči. Jakmile ale člověk malinko přivykne, tak se ze hry stává pastva pro oči.

Během hraní se dočkáte všeho co je u podobných titulů běžné. Kromě neonového prostředí nám hra nenabídne žádné inovace, ale proč taky. Jedná se o nezávislou videohru, která i v současném stavu vypadá fantasticky. Nepřátelé si na vás chtějí smlsnout a vy jim prostě pomocí zbraně uděláte do těla několik nových otvorů. Boj se ale musí střídat s pohybem. Ten je tu velice důležitý. Vývojáře totiž napadlo zkombinovat lehčí parkour, neonové prostředí a hordy nepřátel. Co víc si přát?

@Techraj

Kosit nepřátele? Jistě. Výběr je široký

Hned na začátku dostaneme obyčejnou pistoli a něco jako kovovou trubku. Pro začátek nic moc, ale darovanému koni na zuby nekoukejte. Důležité je, že zabíjením nepřátel se propracujete k daleko lepším zbraním, které za nasbírané esence můžete i vylepšovat. Pak vám bude i Terminátor váš arzenál závidět. Máme tu pistoli, pistoli s tlumičem, brokovnice, samopal nebo i granátomet. Na blízko neurazí ani stará dobrá katana.

Správný výběr zbraní, naučit se skákat ve správnou dobu a využívat prostředí. To vše je důležité k dohrání Get To The Orange Door. Jakmile naleznete ty správné dveře, tak se ukáže, co všechno jste se naučili. Abyste mohli dveřmi projít, tak se portál musí nejdříve nabít a to tak, že pokosíte doslova hordu nepřátel. Háček je v tom, že nepřátelé vám můžou pomalu docházet a energie portálu bude klesat, takže si za nepřáteli musíte dojít. Pak se ale může stát, že vám dojdou náboje. Taktizování je tedy něco s čím se musí během hry také počítat. Ale bez toho by to už taková zábava nebyla.

Má to tedy cenu vůbec hrát?

Určitě ano. Hra má neskutečně rychlý spád a i když se jedná o velmi jednoduché zpracování, tak se nudit nebudete. Navíc se můžete kochat pěkným grafickým zpracováním a o to přece jde. Hlavně se u hry bavit. Bohužel je titul stále v předběžném přístupu, ale to nám nezabrání si ho užít i tak.

Nezapomeňte si prohlédnout i naše další recenze. Co třeba taková budovatelská hra Go-Go Town!

Hodnocení redakce

Název hry: Get To The Orange Door

Vývojář: Arcade Coins
Vydavatel: Hitcents
Žánr: Arcade, Actions, Fps
Multiplayer: Ne
Platformy: Microsoft Windows, Linux, Xbox One, Nintendo Switch, Mac OS

Autor: Zitik

[ More ]

Celkový dojem

Get To The Orange Door si svoje příznivce určitě najde. Jedná se o skvělou kombinace akce, pohybu a originálního zpracování. Sice to chvíli trvná, než si člověk zvykne na mechaniku hry a přivykne neonům, ale s tím se musí počítat vždy. Jen musíme brát v potaz, že hra je stále v předběžném přístupu.

-
4

Klady

Rychlé tempo hry

Neonové zpracování

Velký výběr zbraní

Zápory

Hra není zatím dokončena

Počáteční nápor na oči

X