Remake se nekoná, čeká nás pouze port Red Dead Redemption

O potenciálním remasteru, či dokonce remaku prvního Red Dead Redemption se v posledních dnech hovořilo napříč médii a sociálními sítěmi hojně. Nebylo jasné s čím má studio Rockstar v plánu vyrukovat, teorií bylo mnoho, ale nejspíš se můžeme shodnout, že jsme si všichni přáli modernizovanou verzi legendární westernovky pro všechny aktuální platformy. Bohužel, ke zklamání mnoha fanoušků, Rockstar dnes oznámil, o jakou že verzi tedy jde. 17. srpna tak vyjde pouhý port první hry pro platformy Nintendo Switch a PlayStation 4. Díky zpětné kompatibilitě si tak hru budou moct zahrát i majitelé PlayStation 5.

Na jednu stranu je to pro majitele Nintendo Switch určitě dobrá zpráva. Vzít si dobrodružství Johna Marstona na cesty nezní vůbec špatně. Na druhou stranu je ale zklamání fanoušků série pochopitelné, Red Dead Redemption je sice skvělá hra, ale zub času se na ní již začal podepisovat a určitě bychom uvítali, kdyby ji Rockstar obohatil o některé moderní funkce, které známe z druhého dílu.

Na portu hry pracuje externí studio Double Eleven, které má za sebou práci na portech her jako Limbo, Little Big Planet pro PS Vita nebo konzolovou verzi oblíbené survival hry Rust. Port Red Dead Redemption bude stát 50 euro (zhruba 1200 korun), bude obsahovat i DLC Undead Nightmare a dojde i na fyzickou edici, na kterou si ale budeme muset počkat do 13. září.

X