Baldur’s Gate 3 se stal nejlépe hodnocenou hrou roku 2023

Před pár dny jsme vydali článek o tom, jak Baldur’s Gate 3 trhá žebříčky úspěšnosti a jak ani velikán Steam téměř nezvládl nápor hráčů, kteří se po tolika letech čekání na hru vrhli jako psi na plnou misku. Jak se zdá, tento boom stále pokračuje. Baldur’s Gate 3 se totiž stala nejlépe hodnocenou hru roku 2023 na serveru Metacritic a předstihla tím Zeldu: Tears of the Kingdom. Pokud jste doteď váhali, zda si hru pořídit, právě tohle je nejspíše ten ukazatel, že už váhat nemusíte. 

Fantasy RPG titul od studia Larian vyšel teprve 3. srpna, ale jako raketa vystřelil a hned si zabral místo mezi nejlepšími hrami tohoto roku. Na serveru Metacritic získal metaskóre 97, čímž o jediný bod předstihl nejnovější Zeldu. Počet recenzentů na Metacritic je ale u Baldur’s Gate podstatně nižší než u Zeldy, spoustu kritiků a médií totiž své konečné hodnocení hře ještě neudělilo. Můžeme tedy jen čekat, zda se titulu i od nich dostane uznání či nikoli. 

I tento úspěch pro Larian znamená hodně, ředitel Larian Studios sdílel hodnocení stránky s klanícím se smajlíkem a skladatel hudby Boris Slavov k jeho příspěvku dodal slova: „Nemám slov… jsem šťastný… jsem vděčný“.

Do konce roku zbývá stále dost času, ve kterém má vyjít až nadprůměrné množství dalších AAA i menších titulů, které mohou s prvními místy zamíchat. Jakému titulu fandíte? A koho byste rádi viděli na místě nejlepší hry roku 2023? 

X