The Day Before dostává nový trailer a nové odložení

The Day Before je přinejmenším kontroverzní projekt. Studio Fntastic, které za vznikající post-apo survival MMO stojí, nemá mezi hráči zrovna dobré jméno. Má za sebou několik opuštěných projektů jako Wild Eight a Dead Dozen. Studio také zatím drží při životě hru Propnight (adaptace na legendární Prop Hunt), hra však již nezískává žádné přídavky ani patche a její hráčská základna spíše upadá.

@youtube.com

Day Before bylo oznámeno v Lednu 2021 až neuvěřitelně dobře vypadajícím trailerem, na jehož základě hráči usoudili že se jedná o v podstatě kombinaci The Division a Last of Us zabalenou do MMO kabátku. První reakce byly velmi kladné, hra se v jeden moment dokonce ocitla na prvním místě v seznamu přání na platformě Steam. Velmi brzo však nadšení začalo upadat a vystřídal jej skepticismus. Prvním krokem, kterým studio hráče překvapilo, bylo vydání právě hry Propnight uprostřed jejich marketingové kampaně pro Day Before. Mnoho lidí se tehdy ptalo, zda studio pouze nevyužilo momentální chvíle na výsluní, kterou trailer na toto MMO přineslo.

@youtube.com

Otázek však postupně přibývalo, obzvlášť když onen trailer analyzovalo několik zkušených herních vývojářů a shodli se na tom, že trailer působí „až moc dobře“ a uměle. Kombinace všech prvků, které Fntastic přislíbil, jednoduše bohužel neodpovídá schopnostem aktuálních technologií, které pohánějí MMO hry. Obzvlášť pak nádherná grafická stránka hry. Následovala pak celá řada podivných kroků ze strany studia, jako trailer pro nový trailer, odložení hry v podstatě hodiny před jejím údajným vydáním, které následovalo další odložení hry s odůvodněním přechodu z Unreal Engine 4 na UE5 nebo třeba několikadenní nedostupnost webové stránky hry, která nebyla nikdy vysvětlena. Studio také žádalo o neplacenou pomoc s vývojem hry, což na herní komunitu neudělalo nejlepší dojem. Hru dále čekalo ještě několik dalších odložení a několik menších kontroverzních situací. Jednou z posledních bylo stažení stránky hry z platformy Steam, jelikož po dvou letech marketingové kampaně se ukázalo, že značku The Day Before ve skutečnosti již vlastní někdo jiný.

Nyní však je tento spor u konce. Studio se před časem nechalo slyšet, že hra opravdu vyjde, a to letos desátého listopadu. Kdo by to však čekal, skrze poslední trailer pro hru, který můžete shlédnout níže, oznámil Fntastic snad již poslední odložení, a to na sedmého prosince. K překvapení všech se však nejedná o vydání plné hry, nýbrž o pouhý early access.

X