Fortnite vás nechá vytvořit si vlastní Lego hru!

Partnerství mezi Legem a Fortnite nezná hranic.
Společnost Epic na GDC oznámila, že hráči nyní mohou vytvářet a sdílet hry ve Fortnite s tématikou Lega.

Během prezentace Epic’s Unreal na GDC 2024, společnost stojící za jednou z nejpopulárnějších her na světě a neméně známém herním enginu, který ji pohání, hovořila o své budoucnosti.
Největší novinkou bylo oznamení, že Epic přidává nástroje a funkce, které umožní komukoli vytvořit si vlastní velká nebo malá Lego dobrodružství a sdílet je online ve Fortnite napříč všemi platformami.

Od úterý jsou k dispozici nové nástroje, šablony a assety, jak v kreativním režimu Fortnite, tak v jeho pokročilejším softwaru Unreal Editor for Fortnite (UEFN).

Podle Epicu se všechny ostrovy navržené Legem budou řídit stejnými pravidly jako ostatní obsah vytvářený uživateli v populární online hře. Zatímco Lego nařizuje, že „všechny publikované Lego ostrovy“ musí mít hodnocení ESRB E10+ nebo nižší, aby byly přístupné ve Spojených státech.

Lego Group si také ukrojí část peněz, které uživatelé vydělají za vytvořený obsah.
Výměnou za vytvoření LEGO Islands souhlasíte se sdílením 15% z vaší celkové výplaty s The LEGO Group. Epic automaticky odečte tuto částku z vaší výplaty.

Zatímco většina tvůrců ze svých výtvorů nevydělá více, než pár set dolarů, objevují se výjimky jako Fortnite verze Only Up. Only Up svému tvůrci vydělal přes 1 milion dolarů.
Fortnite generuje opravdu velké množství peněz a zdá se, že Lego chce z tohoto velkého koláče ukrojit ještě více.

X