Dark and Deep – Hororovka, která může překvapit

Zitik

Hororové hry mají ve světě gamingu určitě svoje právoplatné místo. Existuje několik typů, ale nyní se podíváme na Dark and Deep. Hororová adventura, kde jde v první řadě o odhalování tajemství a řešení logických hádanek. Prozatím je k vyzkoušení pouze demo, ale plná hra tu bude už co nevidět. A my to demo vyzkoušeli. Mrkněte se.

Dark and Deep neuchvátí hratelností ani grafikou, ale své kouzlo má

Ve hře nečekejte akci nebo utíkání před hordou monster. Ve hře Dark and Deep jde hlavně o řešení záhad. Je to vlastně příběh plný intrik a zrady. Hrajete za postavu jménem Samuel Judge a jste fanouškem tajemných a konspiračních teorií. Vaší výbavou budou magické rámy, skrze které objevujete své okolí a skryté předměty. Jsou nezbytnou součástí a proto je třeba je využívat prakticky na každém kroku, jinak upadnete do temnoty a už se z ní nikdy nedostanete.

Po prvním spuštění jsem byl docela napnutý, co mohu od Dark and Deep očekávat. Je to zcela něco jiného, než na co jsem zvyklý v podobných hrách. Mísí se tu mystika s fyzikou. Logické hádanky jsou určitě dobře promyšlené, a jakmile se přijde na princip řešení, je už vlastně snadné kombinovat předměty a okolí k dosžení cíle. V tomto směru se titul Dark and Deep určitě povedl. 

Co mě naopakt trochu vyvedlo z míry, je styl grafického zpracování jeskyní. Kombinace stínů a světla jsou udělané pěkně, ale textury by si zasloužily něco víc. Celé prostředí díky pruhovanému motivu dost splývá a kazí to reálný požitek ze hry.

Co se týká hudebního podkladu, tak se připravte na mrazivé zvuky, kde se budete stále otáčet, protože pocit, že někdo stojí přímo za vámi budete mít po celou dobu hraní.

Dark and Deep určitě stojí za vyzkoušení

Na Steamu si můžete zatím stáhnout demo a vyzkoušet si mystický svět Dark and Deep. Plná verze by měla dorazit v průběhu srpna letošního roku a sám jsem zvědavý, kam se až postava Samuela dostane a jestli dokáže projít sérií pastí a intrik, které jsou na něho přichystány. Po grafické stránce bude asi třeba si trochu zvyknout, ale není to určitě nic, co by mělo bránit hráčům v plynulém hraní.

Kdo má rád hororové příběhy, tak proím věnujte pozornost Dark and Deep a na konci si můžeme podebatovat, jestli nás temnota nakonec pohltila nebo jsme se úspěšně dostali zpět na světlo.

X