Dostaneme konečně Sonic RPG?

Šéf studia Sonic Team, Takashi Iizuka, má sen – vytvořit role-playing hru (RPG) se Sonicem the Hedgehogem, a to ještě předtím, než odejde do důchodu od Segy.

V rozhovoru pro Good Vibes Gaming byl Iizuka dotázán, zda by v budoucnu pracoval na Sonic RPG, a jeho odpověď byla plná nadšení a údivu, že Sonic Team dosud takovou hru neudělal.

„Osobně mám opravdu rád RPG hry,“ řekl Iizuka. „Formát RPG je hodně zábavný a často jsem si říkal, ‚Víš, za posledních 30 let jsme neudělali žádné Sonic RPG.‘ A ptám se sám sebe, ‚Proč jsme za celou tu dobu neudělali žádné Sonic RPG? Jak jsme se dostali k 30 letům bez RPG?!'“

Iizuka vyjádřil naději, že se mu podaří na Sonic RPG pracovat před jeho odchodem do důchodu, ale zároveň zdůraznil, že momentálně není nic „konkrétního“ v plánu. „Rád bych pracoval na Sonic RPG ještě před odchodem do důchodu od Segy,“ řekl. „Ale víte, to je zatím jen sen. Momentálně nejsou žádné konkrétní plány.“

Zdroj: IGN

Jediné Sonic RPG, které bylo dosud vydáno, je Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood, hra z roku 2008 pro Nintendo DS. Na tomto projektu však pracovalo studio BioWare, známé díky Mass Effect a Dragon Age, a ne Sonic Team.

Nejblíže, co se Sonic Team dostal k začlenění RPG prvků do Sonic hry, byla první 3D hra s modrým ježkem, Sonic Adventure, která obsahovala některé RPG prvky. V komentáři ke hře Sonic Adventure DX Iizuka vysvětlil, že po práci na NiGHTs into Dreams oslovil Naku s návrhem, aby Sonic Adventure byla hra ve stylu RPG.

I když Sonic Team dosud neudělal Sonic RPG, studio má zkušenosti s RPG hrami, včetně již zmíněné NiGHTs into Dreams a série Phantasy Star Online.

Tak co, Sonic fanoušci? Těšíte se na možnost Sonic RPG? Dejte nám vědět v komentářích!

X