Po kritice, Ubisoft přidává offline podporu pro The Crew 2 a The Crew Motorfest

Ubisoft, který stále cítí hlasité reakce na své nečekané a hráči nechtěné ukončení hry The Crew, dnes oznámil, že pro hry The Crew 2 a The Crew Motorfest se vyvíjí offline režimy.

„Slyšeli jsme vaše obavy ohledně přístupu ke hrám The Crew, dnes chceme vyjádřit svůj závazek k budoucnosti her The Crew 2 a The Crew Motorfest. Můžeme potvrdit, že pracujeme na offline režimu, který zajistí dlouhodobý přístup k oběma titulům. Očekávejte více novinek v následujících měsících.“ uvedl Ubisoft prostřednictvím účtu @TheCrewGame na platformě X.

The Crew 2 vyšlo už před šesti lety a nebylo při svém uvedení příliš úspěšné, ale díky několikaleté podpoře se situace zlepšila. The Crew Motorfest je o 5 let novější hra, ale na Steamu má menší základnu hráčů, pravděpodobně i kvůli tomu, že byla více než šest měsíců exkluzivitou Epic Games Store a Ubisoft Store. Ať už je důvod jakýkoliv, ani jedna z her nemá velkou komunitu hráčů.

Rozhodnutí Ubisoftu přidat offline režimy pro obě hry ale pravděpodobně není způsobeno pouze počtem hráčů, ale spíše nepříjemnou situací způsobenou ukončením původní hry The Crew na začátku tohoto roku. Ubisoft odstranil hru The Crew v prosinci 2023 a 1. dubna 2024 ji učinil nehratelnou, přičemž uvedl, že tento krok byl nezbytný z důvodů „omezení serverové infrastruktury a licencí.“

@Steam

Namísto tichého přijetí tohoto vysvětlení, jak Ubisoft pravděpodobně očekával, však fanoušci The Crew tvrdě reagovali a spustili iniciativu „Stop Killing Games“ (Přestaňte zabíjet hry), která působí vážněji a promyšleněji, než by její název mohl naznačovat. Petice adresovaná Evropské unii sice ještě nezískala jeden milion podpisů potřebných k tomu, aby se stala předmětem možného přijetí zákona, ale během méně než dvou měsíců nasbírala 350 000 podpisů, což není zanedbatelné číslo.

Nejde jen o negativní reakci komunity The Crew. Ubisoft čelí také vnějšímu tlaku kvůli několikaleté krizi, způsobené četnými zpožděními, rušením her a neúspěchy již vydaných titulů. To vedlo k pomalému poklesu ceny akcií společnosti, které se nyní pohybují na desetiletém minimu. Ačkoli zavedení offline režimů pro pár závodních her nezvrátí tento trend, Ubisoft potřebuje jakékoliv pozitivní zprávy, které může v současné době získat. Někde začít musí, že?

@Steam

Přesný termín pro přidání offline podpory pro The Crew 2 a The Crew Motorfest nebyl uveden a Ubisoft se také nevyjádřil k tomu, zda má podobné plány i pro původní hru The Crew, která způsobila všechny tyto problémy.

X