Zkuste si žít na zádech vesmírné želvy ve World Turtles

Byla nebyla jedna vesmírná želva, která na svých zádech nesla celou civilizaci. Život této civilizace závisel pouze na životě oné želvy. A tak se všichni obyvatelé usilovně snažili, aby na vesmírném tvorovi vybudovali tu nejskvělejší prosperující společnost. A jestli neumřeli, budují ji dodnes. 

Většina z nás si nejspíše ani neumí představit žít ve vesmíru. Natož na želvě. Nyní však máte možnost a to ve skromném počinu s názvem World Turtles od studia Re: cOg Mission, kteří nám poskytli Beta verzi této hry. Ale stojí to opravdu za to?  

@steam

Je to malý krůček pro želvu, ale obří krok pro lidstvo.

Stejně jako ve většině real-time strategiích, i tady je vaším cílem postarat se o neustále se rostoucí a rozvíjející společenství lidí, kteří mají své potřeby. Stavění obydlí, mostů či jiných budov je jen špičkou ledovce. Ve World Turtles totiž musíte dávat pozor na své okolí. Skutečně totiž žijete na želvě, která si proplouvá vesmírem a nestará se o to, zda je pro vás tlak vzduchu příliš nebezpečný. Ač jsem tedy měla možnost vyzkoušet si pouze Beta verzi hry, která neměla zpřístupněné všechny dostupné mechaniky, již mi bylo předestřeno, že mě tyto věci dříve či později budou muset začít zajímat. Nejde tak jen o klasické budování a přežívání, vesmír zde představuje celkem zajímavý bonusový prvek

@steam

Dále musím vyzdvihnout hudební podklad, který má filmový až epický charakter. Je to přesně ten typ hudby, který se ke hrám tohoto žánru hodí. Vždyť tvoříte prakticky nový svět! 

Co ale pokulhává, a to dle mého dost silně, je grafické zpracování. Samozřejmě musíme brát v potaz, že jde o titul od malého nezávislého studia, ale stejně vás to v této době už praští do obličeje. Stejně tak mě zezačátku neoslovilo obrovské množství tlačítek a možností, které se více, ale i méně vztahovaly k samotnému hraní, jako například přetáčení hudebních skladeb. Zkrátka mi trvalo, než jsem se do hry více vžila a zvykla si na její vzezření.

Po několika hodinách ve hře, kdy jsem si kromě hlavní kampaně vyzkoušela snad vše, co šlo, mohu hru doporučit, alespoň na vyzkoušení. Když si zvyknete na starší vzhled a zezačátku na lehce děsivé ovládání, můžete se u hry celkem slušně pobavit. Doufejme, že si vývojáři dali na hlavní kampani záležet, protože ta může hrát v tomto počinu zásadní roli a celou hru vyšperkovat.

X