Apex Legends a velké změny v nové sezóně

V pořadí už 17. sezóna oblíbené battle royale hry už je v plném proudu. Vývojáři z Respawn Entertaiment nám předělali mapu World’s Edge a po odmlce přidali novou hratelnou legendu, Ballistica

@steam

"Half the squads remain. We will vinna."

Velké změny se týkají hlavně hodnoceného režimu. Ve hře máme nyní 7 ranků, když teda nepočítáme Rookie rank, který spíš slouží jako úvod do celé hry a jejích mechanik. V předchozích sezónách bylo pravidlo, že čím větší máte rank, tím víc vás bude vstup do zápasu stát. RP neboli ranked points jste získávali pomocí zabití, asistencí a umístění v zápase. Pokud jste byli šikovní, tak s pár zabitími a dobrým umístěním jste mohli odejít s velkým obnosem RP. V aktuální sezóně tyto body nahradili LP čili ladder points. Vstup do ranked her se nyní sjednotil na 35 LP a je jedno, jestli hrajete v bronzu, nebo masteru. Také se víc přihlíží právě na umístění. Pokud se dostanete do top 10 squad, máte zajištěných hned +20 LP a nemusíte ani vystřelit. Díky tomuto systému se hráči moc nepouštějí do soubojů a spíš vyčkávají někde schovaní, než se ostatní vystřílí. Na jednu stranu se člověk tímto stylem může dostat do vytouženého ranku, ale na druhou stranu hry ztrácejí jakoukoliv dynamičnost a přestřelek mezi dvěma týmy rapidně ubylo. 

@steam

Co se ale určitě povedlo, je nová legenda Ballistic. Nenechte se zmást důchodovým věkem tohoto bojovníka, protože hravě přestřílí i mnohem mladší protivníky. Jeho pasivní schopnost je třetí slot pro zbraň, takže místo klasických dvou zbraní můžete mít v záloze i třetí. Taktická schopnost Whistler vystřelí naváděnou střelu, a po zásahu protivníka se jeho zbraň bude přehřívat. Při přehřátí nepřítel dostane poškození a nebude moct chvíli střílet. To nejlepší přichází nakonec, a to jeho ultimátní schopnost, Tempest. Ballistic a jeho tým dostanou zvýšenou rychlost pohybu a rychlost přebíjení a po trvání schopnosti nekonečno nábojů, navíc Ballisticova třetí zbraň je vylepšená na zlatou úroveň. Budete tuto sezónu hrát hodnocené hry, nebo se jim raději vyhnete? Třeba se jednou ve hrách potkáme jako nepřátelé nebo jako felági fighters!

X